Splošni pogoji poslovanja

 

Spletna trgovina obratuje 24 ur na dan, njena uporaba je brezplačna. Nakup je mogoč z ali brez registracije v sistem e-trgovine. 

Za pomoč strankam smo dosegljivi preko e-pošte. Potrudili se bomo, da na vaša vprašanja odgovorimo v najkrajšem možnem času.


Varovanje osebnih podatkov

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) smo zavezani k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

* ime in priimek,
* naslov in kraj bivanja,
* naslov elektronske pošte
* ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Zavezujemo se, da podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bomo razkrivali nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (Pošti Slovenije) bomo zaupali le uporabnikovo ime ter naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.
 

Naročanje

Naročila, oddana preko spretne trgovine obravnavamo kot nepreklicna. Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V primeru napake med nakupom, lahko kupec naročilo enostavno popravi, zamenja artikel ali nakup prekliče. Po prejemu obvestila, da je naročilo v obdelavi, preklic naročila ni več možen.

 

Obdelava in dostava naročila

Izdelke se trudimo izdelati v najkrajšem možnem času, vendar vas prosimo, da upoštevajte, da izdelujemo vsak izdelek po naročilu, kar vseeno vzame nekaj časa. Predvideni rok za izdelavo in dostavo je tri do osem dni. 

 

Cene

Cene na spletni strani veljajo po veljavnem ceniku in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo do objave novega cenika na spletni strani. Izjavljamo, da nismo zavezanci za plačilo DDV.

  

Plačilo naročenega blaga

Plačilo izdelkov je možno po povzetju ali preko spletnega sistema Paypal. Znesek poštnine zaračunava Pošta Slovenije in je odvisen od končne teže paketa. V primeru plačila preko Paypal-a nam to napišite v opombo, da v znesek vključimo dejanski strošek pošiljanja.

  

Način dostave

Dostavo blaga izvaja Pošta Slovenije. Za zamude dobav zaradi ne-ažurnosti prevoznikov ne odgovarjamo. Strošek poštnine je odvisen od končne teže paketa in bremeni končnega kupca. V primeru plačila preko poštne nakaznice (odkupnina) vam Pošta dodatno zaračuna 1,05€.

 

Spremljanje dostave naročila in hranjenje vseh vaših naročil/pogodb

Po oddaji vašega naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli obvestilo o prejemu in statusu vašega naročila. V tem sporočilu se nahaja tudi povezava za spremljanje statusa izvajanja vašega naročila spletni trgovini. Preko te povezave lahko dostopate tudi do seznapa vaših preteklih naročil. 

Računi

Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga. Račun prejme kupec ob prejemu blaga.

 

Pravica do odstopa od pogodbe

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pri pogodbah sklenjenih na daljavo, pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Slednje  mora storiti v roku 14 dni od prejema blaga in sicer pisno ali pa z vračilom blaga (za odstop od pogodbe se šteje vrnitev prejetega blaga podjetju), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. V kolikor je odstop od pogodbe na podlagi pisnega sporočila, mora potrošnik vrniti blago podjetju v roku 30 dni od odstopa.  Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina). Izdelek  mora poslati neuporabljen in nepoškodovan, z računom, po priporočeni pošti. Paketov, ki bodo poslani z odkupnino, ne sprejemamo. Najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga  bo podjetje izdelek zamenjalo ali pa bo vrnilo plačilo na njegov TRR. 


Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov
Z vami kot kupci si želimo dobrega odnosa. Zavezujemo se, da bomo vse morebitne reklamacije reševali sporazumno in v najkrajšem možnem času. V kolikor se dogovorimo za vračilo ali menjavo izdelka vas prosimo, da upoštevate, da morate artikle vrniti neuporabljene, nepoškodovane in z računom. Paketov, ki bodo poslani z odkupnino, ne sprejemamo. Najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga bo podjetje izdelek zamenjalo ali pa bo vrnilo plačilo na njegov TRR. 

Prosimo vas, imejte v mislih da gre v naši spletni trgovini za pretežno ročno izdelane izdelke, izdelane po naročilu. 

Možnost odstopa od pogodbe v skladu s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov:
Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena:
- pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo